Při objednávce nad 630Kč doprava ZDARMA, při platbě na ÚČET nad 400Kč DÁREK zdarma :)

Má smysl se modlit růženec?

Přijde Vám v dnešní době nevhodné modlit se růženec?

Současnost, která je plná nejistot a globální pandemie Covid-19, nepochybně potřebuje víru ve vyšší dobro.

Nikdo nedokáže říci, co bude zítra, natož co bude za půl roku. Situace se, bohužel, velice dramaticky vyvíjí a každý den na nás útočí nové nemoci ať již fyzické nebo zejména ty duševní.

Má smysl se modlit růženec?
Má smysl se modlit růženec?

Růženec a modlitba v době pandemie

Svět se v posledních letech ocitl v bezprecedentní situaci pandemie covid-19. Mnoho lidí se v této těžké době obrací k modlitbě a hledá útěchu a pomoc u Pána Boha a Panny Marie.

Modlitba růžence je v tomto ohledu zvláště mocným nástrojem a může být právě tou cestou, která nás spojí s našimi duchovními kořeny a přinese útěchu.

Posílení duchovního klidu pomocí modlitby 

Nemocem přenášeným vzduchem se můžeme vyhnout - ve většině případů stačí dodržovat doporučené postupy - nosit roušky/respirátory, stranit se skupinám lidí, dodržovat základní hygienické návyky.  

Modlitba růžence upokojí vaši mysl

 

Avšak vyvarovat se duševnímu strádání je, nepochybně pro velkou část z nás, poměrně těžké.

 

Velká síla modlení se růžence je v jeho uklidňující moci, kdy se soustředíme pouze na modlitby a okolní svět přestaneme vnímat. Modlitba totiž povznese naše srdce k Bohu, který ví nejlépe, co potřebujeme.

Ať již růženec klasický nebo růženec desátek - vždy pomáhá při odříkávání modlitby, vede nás, abychom se nespletli, nebo nevynechali Zdrávas Mária. 

Má smysl se modlit růženec?

Proč se modlit růženec v době pandemie covid-19?

Má smysl se modlit růženec?

Růženec je modlitba za pokoj

Pandemie covid-19 přinesla do světa mnoho strachu, úzkosti a nejistoty. Modlitba růžence nám může pomoci nalézt pokoj v srdci a upevnit důvěru v Boha.
Má smysl se modlit růženec?

Růženec je modlitba za uzdravení

Mnoho lidí onemocnělo covidem-19 a někteří z nich bohužel zemřeli. Modlitba růžence můžeme prosit o uzdravení pro nemocné a o útěchu pro jejich blízké.
Má smysl se modlit růženec?

Růženec je modlitba za obrácení hříšníků

Pandemie covid-19 ukázala, jak křehký je lidský život. Modlitba růžence můžeme prosit o obrácení hříšníků a o to, aby se svět obrátil k Bohu. funkcí a uživatelskou přívětivost.
Má smysl se modlit růženec?

Růženec je modlitba za církev

Církev v době pandemie covid-19 čelí mnoha výzvám. Modlitba růžence můžeme prosit o sílu a vedení pro církev a její pastýře.